Broderaus

Broderaus on käsittely, joka nostaa kokonaisuuskuvaa tuotteestasi. Tavallisin tapa broderata on suoraan vaatteeseen, sitä kutsutaan myös suorabroderaukseksi. Toinen tapa on broderata merkkejä, jotka sitten leikataan ja tämän jälkeen ommellaan tuotteeseen. Broderaus sopii parhaiten  lippiksiin, pipoihin, takkeihin, pikeisiin ja kudottuihin materiaaleihin.
 
Materiaali pingotetaan kiinni kehykseen, johon laitetaan vahvikekangas. Tämän jälkeen tämä kiinnitetään brodeerauskoneeseen joka broderaa valitun mallin mukaan. Vaihtelemalla mihin ja miten tikit menevät voidaan brodeerata kaikenlaisia logoja ja kuvioita. Kun broderaus on valmis leikataan vahvikekangas irti. Broderausjälki tarkastetaan huolellisesta ja höytytetään, jotta saadaan pois mahdollinen kehyksestä jäänyt jälki.
Ensimmäinen vaihde, ennen kuin brodeeraus voidaan aloittaa, on alkuperäisen aihion esille ottaminen. Se on siis se kuva, joka halutaan brodeerata tuotteeseen. Alkuperäinen kuvan pitää olla vektorisoitu, jotta saadaan paras mahdollinen lopputulos. Se tarkoittaa, että aihio / kuva on on niin tarkka, että vaikka sen suurentaa, ei kuvan laatu kärsi siitä. Tavallinen tallennusmuoto vektorisoidulle logolle on EPS, PDF tai AI.
Kun logo on valmis, teetetään siitä mallikortti, joka tehdään brodeerauskorttien valmistukseen tarkoitetun erikoisohjelman avulla.