Om Wexman

Om oss:
 
1994 grundade Olle Pagnert och Peter Ström Wexman AB. Mycket har såklart hänt sedan dess, men känslan är fortfarande att resan bara börjat. Intresset för våra produkter ökar än i dag väldigt snabbt och sortimentet blir större och bredare för varje år.
 
Historik:
Till en början var företaget återförsäljare av arbetskläder, profilkläder och presentreklam med hela branschens totala utbud i sortimentet. Men ägare och ledning ville mer än så. Egen import av promotionprodukter och enklare profilplagg blev tidigt ett viktigt inslag i verksamheten. Med åren utvecklades en gedigen erfarenhet som i dag utgör grunden för företagets kvalité och affärsidé.
 
För de företag som arbetar inom åkeri och transport, gräv och anläggning samt skogsentreprenad är Wexman väl kända sedan många år. Man har gjort en tydlig markering mot denna målgrupp. Bland annat genom att ställa ut på mängder av branschmässor, framförallt i Sverige och Finland.
 
Sedan millennieskiftet ökade efterfrågan på arbetskläder konstant för varje år, men inte helt problemfritt. Många kunder upplevde att priset på arbetskläder generellt var på tok för högt i relation till den kvalité man fick.
 
Idén till att starta egen tillverkning av arbetskläder började ta form. Dragkedjor, tyger, sömnad, funktioner, fickor, vinklar, förstärkningar, passform, slitstyrka, färgsättning och så vidare. Alla detaljer, stora som små, testades ytterst noggrant. Målsättningen var klar. Genom direktförsäljning utan några som helst fördyrande mellanhänder skulle Wexman revolutionera branschen för arbetskläder från första stund.
 
2007 låg de första skisserna klara på vad som kom att bli kollektionen Forestry Line och året efter lanserades varselkläderna High-Vis Pro.
 
Ett nytt centrallager förvärvades i Tidaholm våren 2008. Ett stort och strategiskt viktigt steg för företaget. Här fanns plats för drygt 3000 pallplatser, pack- och plocklager, screentryckeri, brodyrateljé samt flertalet stationer med transferpressar. Att få hela verksamheten samlad på ett och samma ställe innebar snabbast tänkbara service. Responsen från kunderna var omedelbar och bolagets tillväxt tog en ordentlig fart.
 
Nuläge:
Tillväxten fortsätter, antalet nya kunder ökar konstant i hela Norden för varje månad som går. Sortimentet utökas och nya marknader kommer till. Vi går en spännande framtid till mötes.
Vårt mål är att erbjuda våra kunder mest för pengarna, i alla avseenden.
Högsta tänkbara kvalité till lägsta tänkbara pris.
Nu och i morgon, år efter år.
 
Välkomna till Wexman!